lørdag den 4. august 2018

Bogen "Bliv sikker på nettet" kommer snart i handelen

Bogen "Bliv sikker på nettet".
Den 16. november 2018 udkommer en ny bog om IT-sikkerhed, som henvender sig til den almindelige pc-bruger. 

Over dens 468 sider finder du et væld af oplysninger om de fleste farer, man kan komme ud for på nettet. Det kan være virus, orme, spyware, trojanske heste, keyloggere. 

Det kan også være de mange slags svindel-e-mail, der uopfordret sendes til din e-mailpostkasse. Det gælder lotterigevinstmeddelelser, tilbud om let tjente penge, phishing-mail. På smartphonen er vi udsatte for SMS-beskeder fra svindlere og fordækte apps. 

På webben risikerer man at støde på fupbutikker og gratisprogrammer med malware og adware. Man kan blive udsat for såkaldte drive-by-angreb, der automatisk installerer malware. 

Svindlere benytter sig af såkaldt social engineering for at narre oplysninger og penge ud den intetanende pc-bruger. 

Du kan læse om både gigantvirksomheders overvågning af dig såvel som nationalstaters brug af malware til overvågning, spionage og angreb. 

Men med antivirus og firewall (den ene halvdel af sikkerheden) og agtpågivenhed (den anden halvdel) kan man næsten altid gardere sig. Med bogen i hånden kan du afgøre, hvilke antivirusprogrammer der er bedst, og blive udstyret med den vagtsomhed, der gør at du ikke falder i de IT-kriminelles fælder. 

Bogen kan købes både som trykt bog og som PDF e-bog her.

Lars Laursen, forfatter til Bliv sikker på nettet - PC- og onlinesikkerhed.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar