lørdag den 11. august 2018

Går dit smartphone-forbrug ud over dine børn?

At være til stede uden at være til stede. Foto: Colourbox.
Du kender det sikkert fra morgentoget og -bussen, ved busstoppesteder, på restauranter, i skolen og mange andre steder. Det, at vi benytter ethvert ledigt øjeblik til at SMS'e, gå på Facebook, Snapchat, Instagram, e-mail, læse nyheder eller spille på smartphonen. 

Vi er blevet afhængige af vores smartphone; den er blevet en del af os; vi føler os handicappede, hvis vi ikke har den med os. Vi går ikke længere og keder os, fordi vi undgår kedsomhed ved at gribe ud efter smartphonen.

Men ofte griber vi den også, når vi er sammen med venner og familie. Forældre foretrækker ofte at stirre på smartphonen fremfor at være nærværende over for deres børn. Børn må nu konkurrere med smartphonen om deres opmærksomhed. 

I denne video fra tv-kanalen ABC News i Australien kan du på engelsk se og høre børns reaktion på mor og fars (ofte overdrevne) brug af mobiltelefonen.


   
Du kan læse mere om den måske uheldige virkning af smartphones og sociale medier for os alle sammen i min bog "Bliv sikker på nettet - PC- og onlinesikkerhed" på disse sider:

Side 253-272: Kapitel 21 - Sociale medier
Side 273-278: Hvordan påvirker sociale medier os så?
Side 278: Nedgang i ungdomskriminaliteten som følge af smartphones

Links til engelsksprogede artikler om smartphones, forældre og børn:

Turn Off That Smartphone, Mom and Dad!
For The Children's Sake, Put Down That Smartphone

Med venlig hilsen

Lars Laursen, forfatter til bogen "Bliv sikker på nettet - PC- og onlinesikkerhed". 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar