søndag den 8. maj 2022

Filmen om Edward Snowden - Overvågning via Internettet

En scene fra filmen Snowden af Oliver Stone, hvor Edward Snowden møder op i en
NSA-bygning på øen O'ahu i den amerikanske stillehavsstat Hawaii.

Spekulerer du af og til over, hvor meget myndigheder egentligt følger med i din gøren og laden på din pc, smartphone, sociale medier, og hvad de er i stand til at få fat på og gøre? Så se denne film, og bliv overrasket over, hvad efterretningstjenester er i stand til uden dit vidende.

Hvad handler filmen om?

Har du adgang til YouSee Tv & Film via Google Chrome på din pc, app på dit smart-tv, din tablet eller smartphone kan du se en dramatiseret film om Edward Snowden fra 2016, hvor en del af det, han har fortalt om sin tidligere arbejdsplads som kontraktansat i henholdsvis CIA og signalefterretningstjenesten NSA (en amerikansk udenrigsefterretningstjeneste, der aflytter radiosignaler, mobiltelefoner, internetkabler og sociale medier m.m.).

Det er den amerikanske instruktør Oliver Stones 128 minutter lange filmatisering af, hvordan det britiske/amerikanske nyhedsmedie The Guardian påtog sig at udbrede kendskabet til en del af de afsløringer, som Edward Snowden er kommet med, da han opholdt sig Hong Kong, før han måtte flygte og opnå opholdstilladelse og asyl i Rusland.

Snowden afslører i denne med høj puls og politisk ladede spændingsfilm den ufortalte personlige historie om Edward Snowden, den polarisende skikkelse, som afslørede chokerende, ulovlige overvågningsaktiviteter gennemført af NSA og blev en af de mest eftersøgte mænd i verden. Han anses af nogle for at være en helt og af andre for en forræder.

En nervepirrende skildring af de virkelige hændelser, der førte frem til, at Snowden måtte forlade sin kæreste Lindsay og sit hjemland og gå i eksil på et hotelværelse i Hong Kong.

Her allierede han sig med en journalist og en dokumentarist og styrede en af de mest opsigtsvækkende lækager nogensinde.

Medvirkende

Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Rhys Ifans, Nicolas Cage, Tom Wilkinson, Joely Richardson, Timothy Olyphant, Scott Eastwood, Ben Schnetzer, Logan Marshall-Green, LaKeith Stanfield.

Instruktør: Oliver Stone.

Se traileren

Se en trailer om filmen her.

Se selv filmen her

Hvis du er logget på YouSee Tv & Film på nettet via Google Chrome (gå til 3-prikkers-menuen og klik på Cast...), kan du klikke på dette link for at se filmen.

Du kan også selv søge efter filmen via din YouSee-Tv-boks eller appen YouSee Tv & Film på dit smart-tv, smartphone eller tablet. Filmen er med danske undertekster.

Hvis du er registreret på biblioteket som låner med kode, kan du se filmen gratis på Filmstriben.dk her.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse om Edward Snowden, NSA, det amerikanske, militære værn Cyber Command, og andre IT-sikkerhedsrelaterede emner i bogen ”Bliv sikker på nettet – PC- og onlinesikkerhed”.  

Bogen handler generelt om IT-sikkerhed og om, hvordan man bliver agtpågivende og kan beskytte sig. Den henvender sig til den almindelige borger eller ansatte i en virksomhed. Du kan bl.a. læse om disse relaterede emner:

  • Side 392-395: Kapitel 28 - Nationalstaters brug af malware: Verdens bedste cyberhær tilhører ikke Rusland.
  • Side 409-429: Kapitel 29 - Digitalt selvforsvar – De forskellige virkemidler, du kan gøre brug for at sikre dig mod overvågning på nettet og opnå anonymitet.
  • Side 410: Se hvilke oplysninger Google indsamler om dig – Søgemaskineselskabet Google indsamler en mængde oplysninger om dig, når du surfer og handler på nettet. Lær hvad du kan gøre ved det.
  • Side 410: Træt af it-selskabers indsamling af oplysninger? – Også en række andre kæmpestore IT-selskaber indsamler store mængder oplysninger om dig.
  • Side 412-414: Brugervenlighed, dit privatliv og store it-firmaers dataindsamling – Se hvad du kan gøre ved det. 

Med venlig hilsen 

Lars Laursen, forfatter til bogen ”Bliv sikker på nettet – PC- og onlinesikkerhed”.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar