torsdag den 13. maj 2021

En film om afhængighed af sociale medier

De sociale medier har i stort omfang ændret vore liv - måske også på en uheldig måde?

Sociale medier har været med os i en årrække nu. Men der har vist sig en række bekymrende træk ved deres brug. Der er produceret indtil flere dokumentarfilm om disse. En af dem er denne, der for tiden vises på dansk tv. 

”Screened Out”

En canadisk film af instruktøren Jon Hyatt.

Synopsis: Screened Out er et provokerende syn på skærm- og smartphone-afhængighed og viser, hvordan tech-industrien gjorde forbrugere verden over afhængige og vedbliver at gøre fremtidige generationer til skærmnarkomaner. I denne dokumentar, der kommer på et yderst velvalgt tidspunkt, udforsker filmmager Jon Hyatt alle de måder, på hvilke vi er afhængige af vores skærme, hvordan tech-industrien gjorde verdens forbrugere afhængige og dens større indvirkning på vore liv. Fra smartphones, tablets og sociale medier har tech-industrien designet disse sjove og opslugende teknologier, men er de gode for os? Er vi for afhængige af vores enheder? Hvad gør, at vi forbliver afhængige af dem? Hvordan påvirker de vores børn?

Se filmens trailer her:

Se filmen på C More Hits. 

www.ScreenedOutfilm.com

eller på YouTube her:

www.youtube.com/watch?v=gRic_2dwVa8

Filmen kan ses i sin helhed på tv-kanalen C More HITS på YouSee's kabel-tv søndag den 16. maj 2021 kl. 19:05-20:10. Den genudsendes dér med mellemrum.

I bogen ”Bliv sikker på nettet – PC- og onlinesikkerhed” beskrives mange af de samme emner om sociale medier, som filmen fortæller om. Læs om dem i kapitel 21 på siderne 251-276.

Med venlig hilsen

Lars Laursen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar